Dette skal du være opmærksom på inden du låner

Et kviklån er en nem og hurtig måde at låne penge på. kviklån er blevet mere og mere populært i Danmark, specielt blandt unge mennesker. Det er det blandt andet fordi, at man får svar på ansøgningen meget hurtigt, og typisk får pengene enten samme dag, eller inden for få dage.

Herudover så stilles der ofte ikke særligt store krav til låntageren. For eksempel, så kræver det ikke, at du stiller sikkerhed. Det kræver dog, at du ikke er registreret i RKI, og at du er fyldt 18.

Hvorfor optage kviklån?

Det er vigtigt, at du kun kviklån, og alle andre typer af lån, hvis du er helt sikker op, at du kan tilbagebetale lånet igen.

Der er mange udbydere af kviklån, som giver dig en måned gratis, på det første lån. Derfor er der også mange, der vælger at optage denne type lån, hvis de for eksempel får løn på et senere tidspunkt, eller pludselig får nogle uforudsete udgifter.

Du skal ikke optage et kviklån hvis…

Selvom det er meget nemt og hurtigt at optage et kviklån, så er det en god ide, at overveje en ekstra gang, om det er nødvendigt.

Du skal for eksempel ikke optage et kviklån, hvis du bruger det til overforbrug. Det er ikke en god ide at låne penge, hvis det går til at finansiere noget du i virkeligheden ikke har brug for.

Herudover så skal du ikke optage et kviklån, for at betale tilbage på andre lån. Dette er en dårlig ide, da du vil blive fanget i en ond cirkel, hvor du typisk ender i en værre situation, end den du startede i.

Du skal heller ikke optage et lån, hvis du ikke er sikker på, at kunne betale det tilbage igen.

Hvis du alligevel vælger at tage et kviklån, så er det en god ide, før du vælger, at sammenligne de forskellige lån. Dette kan du blandt andet gøre ved at se på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, hvilket giver dig et overordnet billede, af de samlede omkostninger, der er forbundet med de forskellige lån.

Herudover kan det være en god ide at lægge et budget. Dette er med til at give dig et overbliksbillede af din økonomi. Du lægger et budget ved at opstille dine indtægter og udgifter. Så kan du nemmere overskue, hvad dit behov er, og om du kan tilbagebetale lånet igen.